Menu

Frazey Ford

Stockholm

Capitol
måndag, 11 juli 2016 kl:20:00

Frazey Ford
Som den karaktärstarka rösten i kanadensiska kritikerdarlingen To Be Good Tanyas har Frazey Ford länge varit än stark kvinnlig profil inom americanamusiken. Starka orinalartister som Frazey ska så klart även prova på att släppa musik som soloartist. De senaste två skivorna från Frazey är således solo och precis som väntat unison hyllade av en stor och enig kritikerkår. Med det senaste albumet ”Indian Ocean” bryter Frazey från hennes tidigare folk-inspirerad sound och kommer ut som en soul-drottning för 2010-talet.


Skivan är till stor del inspelad i klassiska Royal Studio i Memphis där Al Green och Ann Peebles spelade in sina klassiska Hi Records-album under tidigt 70-tal. Studion ligger i en minst sagt rå del av den klassiska musikstaden och är känd för att vara intakt med ett välbevarat typiskt ”Hi-sound” i rummet. För att verkligen fånga känslan från platsen så använde Frazey Al Greens kompmusiker i Hi Rhythm Section vid inspelningen och hon lyckas verkligen få till ett makalöst varmt och besjälat sound till hennes originella och personliga sånger.


Det går inte att fejka deras känsla för tillbakalutade tempon och sväng. Frazey Ford triumferar som sångerska.


Av Dagens Nyheter om Indian Ocean
När hon nu kommer med sin andra soloplatta känns musiken radikalt annorlunda – svängigare, snyggare, souligare – och min första tanke är vem som tusan har släppt in Ane Brun i Staxstudion?


Av 4/5 Jan Andersson, Göteborgsposten

Datum / Tid

måndag, 11 juli 2016 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Capitol

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad