Menu

The Book of Mormon

Stockholm

China Teatern
lördag, 7 oktober 2017 kl:17:30

HALLÅ!
The Book of Mormon är mirakelmusikalen från South Park skaparna och kompositören bakom Disneysuccén Frost. Överöst med priser och hyllad som en frälsare av den komiska musikalgenren är den Broadways största succé under 2000-talet. Genom sin kärleksfulla historia som mästerligt kryddats med knivskarp komik har den attraherat såväl unga som äldre teaterbesökare och fått dem att både tappa hakan och garva käkarna ur led.


VI BERÄTTAR GÄRNA MER!
I The Book of Mormon får vi följa två unga missionärer som av sin kyrka sänts till norra Uganda för att sprida budskapet om den tredje, kanske något mindre kända, delen av Bibeln - Mormons bok.


Den entusiastiske missionären Kevin Price är en stilig helylle amerikan med stark religiös övertygelse. Hans följeslagare Arnold Cunningham är en socialt missanpassad men välmenande nörd, vars ovana att ljuga skapar oönskade och besvärliga situationer för dem båda.


Omgivna av svält, våld, aids och malariamyggor inser de snabbt att deras träning inför resan inte alls speglar den verklighet de nu står inför. Vägen till frälsning via deras amerikanske profet och mormonismen är inte det minsta tilltalande för de tvivlande, nedbrutna byborna. Det krävs helt enkelt ett mirakel för att deras mission ska lyckas. Men mirakel har ju hänt förr… eller?


VILL NI VETA ÄNNU MER?
The Book of Mormon tog 7 år att skriva för de tre författarna - South Park grundarna Trey Parker och Matt Stone tillsammans med ”Let it go” kompositören Robert Lopez.
The Book of Mormon belönades med 9 Tonystatyetter inklusive den för ”Bästa musikal” för Broadwayproduktionen.
The Book of Mormon belönades med en Grammy för ”Bästa musikalalbum”.
The Book of Mormon belönades den med Laurence Olivier Award för ”Bästa musikal” för West End produktionen.
The Book of Mormon har haft 102 % beläggning på Broadway sedan starten för 5 år sedan. (De 2% över 100, är ståplats-biljetter.)
The Book of Mormon är Guds favoritmusikal (Inte helt bekräftad information)
The Book of Mormon är det snabbast säljande musikalalbumet i iTunes historia.
The Book of Mormon har slagit publikrekord för mest sålda biljetter någonsin på en dag i Londons West End.
The Book of Mormon har hittills bara spelats på engelska. Sverige är första landet som fått förtroendet att göra en uppsättning på ett annat språk.
The Book of Mormon innehåller vid ett fåtal ställen en ordval som kan uppfattas vara j*vligt stötande för ömtåliga öron.
The Book of Mormon är helt enkelt för _(addera valfritt superlativ)_ för att missa!


Så bered er på någonting mer än bara ett extremt underhållande musikalbesök. Han däruppe sägs ju ha ett finger med i spelet. (Vilket finger är ej specificerat.)

Datum / Tid

lördag, 7 oktober 2017 kl: 17:30

Plats

Stockholm, China Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295kr - 1245

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad