Menu

Tommy Emmanuel

Stockholm

Cirkus
onsdag, 14 mars 2018 kl:19:30

Tommy Emmanuel gör sex Sverigekonserter i mars 2018

“When you see him playing you think ‘Oh my god, he’s doing that all by himself’.” – Eric Idle, Monty Python

Imagine Chet Atkins with the testosterone of Eddie Van Halen…” – Steve Vai

”He is one of the greatest guitar players I’ve ever seen” – Eric Clapton

”The first time I saw Tommy Emmanuel, I was stunned into silence… It’s just extraordinary to watch him play.” – Joe Satriani

Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Sverige för sex konserter i mars. Som special guest ser vi Anthony Snapes.

Mellan 13 mars och 20 mars spelar han i Göteborg, Stockholm, Jönköping, Kalmar, Norrköping och Malmö.

Biljetterna släpps på fredag den 27 oktober.

Född på den australiensiska landsbygden plockade Tommy upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 62 och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt smått osannolika och spektakulära gitarrspel och artisteri.

Han fungerar som ett enmansband och hanterar melodin, de bärande ackorden och basen samtidigt.Allt görs med otrolig karisma, fantastisk hastighet, fingerfärdighet och med oerhörd känsla för melodin. Tommy Emmanuel är en mästermusiker, en av de mest spännande och eftertraktade artisterna som finns.

Gitarrlegenden Chet Atkins var en av de första som inspirerade Emmanuel att prova fingerpicker-stilen som barn. Årtionden senare blev Atkins själv ett av Emmanuels största fans. Emmanuel har otaliga gånger hedrats i Guitar Player Magazines läsaromröstningar, och Tommy är en av endast fem musiker, handplockade av sin mentor Chet Atkins, som blivit tilldelad den prestigefyllda titeln certifierad gitarrspelare (CGP).

Tommy Emmanuels prisbelönta karriär sträcker sig genom fem decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country.

Senast han var i Sverige var i mars 2015 då han besökte Stockholm, Göteborg, Malmö och Linköping och gav oss 4 fantastiska konserter, denna gång handlar det om 6 konserter. Att genier som Eric Clapton, Stevie Wonder, Joe Satriani med flera hyllar honom som något utöver det vanliga säger en hel del. Detta tillsammans med enastående recensioner vart han än landar gör att vi vågar lova att dessa konserter kommer bli oförglömliga.Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se


Tommy Emmanuel
2024-11-10 19:00:00
Malmö, Slagthusets TeaterTommy Emmanuel
2024-11-21 19:00:00
Stockholm, Filadelfia Convention CenterTommy Emmanuel
2024-11-22 19:00:00
Uppsala, Ukk - Stora Salen

Datum / Tid

onsdag, 14 mars 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

405kr - 510kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad