Menu

Katie Melua

Stockholm

Cirkus
onsdag, 24 oktober 2018 kl:19:30

Katie Melua till Cirkus i Stockholm

Senaste besöket i Sverige för Katie Melua var på utsålda Filadelfiakyrkan i Stockholm inför en mycket entusiastisk publik. Nu återvänder äntligen denna prisbelönta sångerska till Sverige, och denna gång har hon dessutom med sig 23 medlemmar från Gori Women’s Choir på scenen.

Katie åker ut på en lång Europaturné nästa höst som har premiär på Cirkus i Stockholm den 24 oktober 2018. Biljetterna släpps den 4 december.

Katie Melua släppte sitt debutalbum Call Off The Search år 2003, ett album som sålde i nästan 2 miljoner exemplar. Sedan dess har hon släppt ytterligare fantastiskt framgångsrika och hyllade album, inklusive 2013 års ”Ketevan”, vilket är hennes födelsenamn. Katie föddes i den georgiska staden Kutaisi. Hon växte upp i kuststaden Batumi innan han flyttade till Belfast vid nio års ålder – idag är hon en av Storbritanniens mest säljande kvinnliga artist genom tiderna.

Hennes senaste album ”In Winter” släpptes i fjol och är även det en framgång och ett album som är hennes mest kritikerhyllade i karriären.

Vid den här speciella konserten som når Stockholm i oktober förenas den prisbelönta sångerskan på scen av 23 medlemmar i Gori Womens Choir. De är mästare på den antika Georgiska traditionen polyfonisk sång - när en person sjunger två toner samtidigt.
Katie Melua beskriver kören som en ”helt unik vokal orkester”. Kvinnokören grundades 1970 på Goris Musikskola, under ledning av Teona Tsiramua. Georgiens polyfoniska sång har av UNESCO utsetts som ett immateriellt kulturarv av mänskligheten.
När de nu kommer till Sverige nästa höst framför de tillsammans material från Katies senaste album samt ett urval klassiska låtar från hennes tidigare katalog. Vi är otroligt glada att återigen få hälsa denna unika och fantastiska sångare och låtskrivare till Sverige – välkomna Katie Melua!

DATUM
24/10 - Cirkus, Stockholm


Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

onsdag, 24 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

460kr - 635kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad