Menu

Soweto Gospel Choir

Stockholm

Cirkus
måndag, 5 november 2018 kl:19:30

SOWETO GOSPEL CHOIR - Freedom
In honour of Nelson Mandelas 100th birthday

Stockholm, Cirkus 5 november
Halmstad, Teatern 6 november
Malmö, Malmö Live 7 november

Världsmusik från Sydafrika. Gospel när den är som bäst! En musikupplevelse fylld med sprakande färger, afrikanska rytmer och en innerlighet som inte lämnar någon oberörd.

Det flerfaldigt Grammybelönade Soweto Gospel Choir kommer åter till Sverige i höst.

Soweto Gospel Choir har under de senaste 10 åren skänkt glädje till publik över hela världen.
De har samarbetat, spelat in och uppträtt tillsammans med artister som Bono, U2, Stevie Wonder, Celine Dion för att bara namna några. De har även uppträtt för president Bill Clinton, Oprah Winfrey och självklart för deras andliga ledare Nelson Mandela och Desmund Tutu.

Soweto Gospel Choirs historia börjar 2002 i Sydafrika. Kören bildades av körledarna David Mulovhedzi och Beverly Bryer. Sånggruppen, på över 30 medlemmar, blandar element från afrikansk gospel, negro spirituals och reggae med amerikansk popmusik. 2003 uppträdde Soweto Gospel Choir för första gången internationellt på Frankstone Arts Centre i Australien. Konserten blev en succé och de vann sitt första pris, det prestigefyllda australiensiska Helpmann Award för “Best Contemporary Music Concert”. Deras framgång fortsatte och de vann ytterligare två priser samma år, American Gospel Music Award för “Best Choir” och “Best International Choir”.

Soweto Gospel Choir har gjort en fantastisk resa från gatorna i Soweto, Sydafrika via Frankston, Australien och ut i den vida världen. De har gått från att vara helt okända till att bli utnämnda till en av världens bästa körer. Under denna resa har de vunnit två Grammys, blivit nominerade till både en Emmy och en Oscar.

Arrangör: Julius Production AB, Callmar slott, Box 151 230 53 Alnarp, 046-280 45 00

För mer information:

www.http://www.sowetogospelchoir.com.

www.www.juliusproduction.se



Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

måndag, 5 november 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

590kr - 1135kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad