Menu

Ben Howard

Stockholm

Cirkus
måndag, 4 juni 2018 kl:19:30

Ben Howard

4 juni – Stockholm, Cirkus

Med rötter i den brittiska folktraditionen har Ben Howard förfinat sitt skapande till att numera kännas genomgående tidlöst. Hans innovativa gitarrspel, gälla stämma och skimrande låtskatt har fått en hel värld att sakta men säkert förälska sig i hans musik. Efter att ha slagit igenom brett med debutalbumet ”Every Kingdom” höjde Howard sina kreativa ambitioner ett rejält snäpp med uppföljaren ”I Forgot Where We Were”, som var ett av 2014 års mest häpnadsväckande album. Förra året släppte han ett album som del av supergruppen A Blaze of Feather, och nu har det åter blivit dags att äntra scenerna på egen hand. Den 4 juni spelar Ben Howard på anrika Cirkus scen i Stockholm – en spelning vi har längtat efter sedan det senaste Sverigebesöket 2014. Biljetterna släpps på fredag 23 mars klockan 10.00 via Luger.se.

Ben Howard växte upp i Devon i sydvästra England, och omgiven av sina föräldrars skivsamling med artister Van Morrison, John Martyn, Joni Mitchell och Nick Drake dröjde det inte länge innan han själv plockade upp gitarren. 2008 släppte han sin debut-EP ”Games in the Dark” och har sedan dess släppt ytterligare fem EP:s samt två album. Debutalbumet ”Every Kingdom” nominerades till Mercury Prize 2012, och 2013 vann Howard själv två mycket välförtjänta BRIT Awards. Nu talar mycket för att ny musik är på ingång – den teaser som lades upp på Howards sociala medier säger sig självt. Förhoppningsvis får vi ta del av en stor dos av den när Ben Howard gör sin första Sverigespelning sedan den fantastiska uppvisningen på Annexet 2014.

Biljetter:
Biljettsläpp på fredag 23 mars kl 10.00 via Luger.se.

Ben Howard:

Spotify
Facebook
Luger


Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se


Ben Howard
2024-06-24 19:00:00
Stockholm, Cirkus

Datum / Tid

måndag, 4 juni 2018 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

530kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad