Menu

Philip Glass & Philip Glass Ensemble

Stockholm

Cirkus
tisdag, 28 maj 2019 kl:19:30

I vår hedras Sverige med ett nytt besök av den legendariske amerikanske tonsättaren och pianisten Philip Glass – denna gång med sin ensemble.

Ensemblen startades av Philip Glass för femtio år sedan, i maj 1969, genom en konsert på Whitney Museum i New York. Då för att ge uttryck för de mer experimentella sidorna av hans verk. Redan tidigt använde de sig av mycket visuella uttryck och många instrument. Idag är de fortfarande i framkant inom konstmusiken men spelar mestadels verk från Philip Glass soloalbum, operor och föreställningar. Vårens konserter innehåller ett urval från hela Philip Glass diskografi och karriär, särskilt kurerad av Philip Glass själv. Dessa två kvällar är de enda Philip Glass Ensemble väljer att göra i norra Europa under sitt 50 års-jubileum.

Medverkande:
Michael Riesman, Music Director
Andrew Sterman
Dan Bora
Jon Gibson
Lisa Bielawa
Philip Glass
Peter Hess
Ryan Kelly
Mick Rossi

Kort om Philip Glass:
Philip Glass anses vara en av de mest inflytelserika kompositörerna verksamma under andra halvan av 1900-talet. Han svävar kring minimalism och försätter ofta sin publik i hypnos. Han värjer sig inte för att göra allt från storslagna uppsättningar och samarbeten med artister som Laurie Anderson, Steve Reich, Allen Ginsberg och David Bowie, samt Oscarsnominerad filmmusik – till små och smalare framträdanden på de mindre scenerna. Hans operor Einstein on the Beach, Satyagraha, Akhnaten och The Voyage har sålt slut på världens stora operahus precis som de få framträdanden Philip Glass gjort som pianist i Sverige.

Arrangör: Luger
Längd: ca 90 min

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

tisdag, 28 maj 2019 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

740kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad