Right Livelihood Award 2019

CirkusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Right Livelihood-priset firar 40 år och passar på att bjuda in till en oförglömlig kväll för att hedra världens främsta samhällsförändrare på Cirkus i Stockholm.
Missa inte chansen att vara med på plats!

På scen:
Årets pristagare
Edward Snowden (via länk från Moskva)
José Gonzales
Hans Ek & Sinfonietta
Konferencierer: Josette Bushell-Mingo och Kayo
+ Fler artister släpps löpande
Vi reserverar oss mot ev. förändringar


Om Right Livelihood-priset:

Right Livelihood-priset, också känt som det ”Alternativa Nobelpriset”, grundades 1980 för att hedra och stötta modiga människor som på ett föredömligt sätt arbetar för att lösa globala problem.

I år delas priset ut för 40:e gången, och har under åren kommit att bli en av världens mest prestigefyllda utmärkelser inom hållbarhet, fred och social rättvisa.

Pristagarna delar på 3 miljoner kronor, pengarna ska användas för att stärka pristagarnas arbete.

Right Livelihood-stiftelsen, som delar ut priset, erbjuder pristagarna långvarigt stöd och ser som sin roll att vara deras sköld och megafon.

Särskilda skyddsinsatser görs för pristagare var liv och frihet hotas.

Alla är välkomna att nominera kandidater till Right Livelihood-priset. Efter noggranna
undersökningar av stiftelsens research-team utses pristagarna av en internationell jury som består av framstående experter från olika delar av världen.

Varje år delas fyra priser ut och totalt har 174 pristagare från 70 länder hedrats, däribland visselblåsaren Edward Snowden (USA), gynekologen Denis Mukwege (DR Kongo), samt Astrid Lindgren från Sverige.

Right Livelihood-priset har, till skillnad från många andra internationella priser, inga särskilda kategorier eftersom de mest betydande insatserna för att möta vår tids utmaningar ofta spänner över flera samhällsområden.

Åldersgräns: Rekommenderad ålder från 10 år

Längd: 1h 45 min utan paus

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se/

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-12-04 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: