kl: 19:00

Svansjön Med Irina Kolesnikova

CirkusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I maj 2020 återvänder legendariska prima ballerina Irina Kolesnikova till Cirkus i Stockholm efter en utsåld svensk debut med St Petersburg Ballet Theatre 2019.

Den världsberömda ballerinan leder återigen SPBT:s stjärnor i en förtrollande uppsättning av Svansjön.

Det är klassisk balett när den är som bäst. Föreställningen ges i dess fulla längd och ackompanjeras av St Petersburg Ballet Theatre Orchestra som framför Tjajkovskijs mäktiga och oförglömliga musik.

Svansjön berättar historien om den unge prinsen Siegfried som förälskar sig i svanprinsessan Odette, en ung kvinna som förvandlades till en vit svan av den onde trollkarlen Rothbart.
Det är en berättelse om äkta kärlek som övervinner allt.

Irina Kolesnikova är unik i rollen som Odette/Odile. Hon har dansat i Svansjön nästan tusen gånger och den här rollen har blivit hennes personliga varumärke.

St Petersburg Ballet Theatre grundades 1994 och är känd för sina talangfulla dansare utbildade på Vaganova Ballet Academy samt sina fantastiska föreställningar i full längd. Kompaniet turnerar internationellt och framför klassiska mästerverk från sin repertoar som innehåller Giselle, Don Quijote, La Bayadère, Romeo och Julia, Nötknäpparen och Törnrosa.

Kompaniet är mycket eftertraktat och ger över 200 föreställningar per år.

Efter utsålda säsonger i London, Seoul, Sydney och Hongkong återvänder världsberömda St Petersburg Ballet Theatre till Cirkus i Stockholm med den spektakulära föreställningen Svansjön med Irina Kolesnikova i huvudrollen – ett garanterat minne för livet för publiken. Detta får ni inte missa!

”St Petersburg Ballet Theatre är ett sällskap som vi ska värna om”, Sunday Telegraph, London

”Irina Kolesnikova är en dansdiva som få stjärnor kan mäta sig med”, Journal du Dimanche, Paris

”Irina Kolesnikova spelar Odette på ett tekniskt felfritt och enastående vackert sätt” , The Telegraph, London

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se/

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-19 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: