Menu

Pippi På Cirkus

Stockholm

Cirkus
lördag, 11 juli 2020 kl:11:00

Pop House Productions, Cirkus och Astrid Lindgren Aktiebolag firar sommaren 2020 Pippi Långstrumps 75-årsjubileum genom att sätta upp en sprakande, musikalisk cirkusföreställning i samarbete med Cirkus Cirkör – PIPPI PÅ CIRKUS.

Rekommenderad åldersgräns 7 år.
Barn från 2 år är välkomna, men samtliga gäster måste inneha egen biljett och egen sittplats.
Inga spädbarn. Från 13 år köps ordinarie biljett.

Premiär: 26 juni 2020

Längd: Ca 1 tim 15 min (ingen paus)

Björn Ulvaeus är exekutiv producent och ansvarar för föreställningens sångtexter till tidigare utgiven instrumentalmusik av Benny Andersson med flera. Musiken kommer att framföras live av en flygande cirkusorkester.

För cirkusregi står Cirkus Cirkörs grundare, regissör och konstnärliga ledare Tilde Björfors och vid sin sida har hon Maria Blom, regissör och dramatiker, som ansvarar för föreställningens personregi.

Tillsammans med Björn Ulvaeus har Maria Blom och Tilde Björfors skrivit föreställningens manus, som är baserat på Astrid Lindgrens berättelse om när Pippi, Tommy och Annika gick på cirkus och träffade cirkusprinsessan Miss Carmencita, lindanserskan Elvira och världens starkaste man Starke Adolf. Ansvarig för föreställningens scenografi och kostymdesign är Magdalena Åberg.

Sångtexter av Björn Ulvaeus till melodier av Sister Luc-Gabrielle, Vasilij Solovjov-Sedoj med flera samt tidigare utgiven instrumentalmusik av Benny Andersson.

a href=https://cirkus.se/sv/pippi/ target=_blankLäs mer på cirkus.se/pippi/a

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

lördag, 11 juli 2020 kl: 11:00

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad