Menu

Jason Timbuktu Diakité - A Drop of Midnight

Stockholm

Cirkus
fredag, 25 november 2022 kl:19:30

Flyttat event! Köpt biljett gäller till nya datumet. Mer information om biljetter har skickats till den mailadress som användes i samband med biljettköp.

I november 2016 släpptes Jason Diakites debutbok “En droppe midnatt” och året därpå tog Jason steget in i teaterns värld med en hyllad svensk scenföreställning baserad på boken, musikaliskt inramad av ett helt nytt soundtrack. Boken och föreställningen är en gripande kartläggning av Jason Diakites identitet, tillhörighet och familjs historia – från förslavandet av hans förfäder i South Carolina till 2000-talet i Sverige.

Nu har den engelska översättningen av boken som sålt i över 60 000 exemplar i Usa och England också blivit föreställning i ny regi, med Harlembaserade bandet The Rakiem Walker Project och den premiärspelades för fulla hus på Harlem Stage i New York i juni 2022.
Denna transatlantiska föreställning återvänder nu alltså i ny skepnad till Sveriges scener hösten 2022! Till föreställningen har boken ”A Drop Of Midnight” bearbetats och dramatiserats på nytt för att genom animationer och delvis helt nyskrivna monologer och musik förmedla Jason Diakites privata och gripande familjekrönika. Jason skildrar sina förfäders förslavande, den afroamerikanska medborgarrättskämpen, föräldrarnas kärlek bortom etnicitet, uppväxten i Lund och självklart hiphopen – vilken medvetandegör honom som ung och kom att bli hans starkaste verktyg mot orättvisa.

*En droppe midnatt regisserades av Farnaz Arbabi, bearbetades av Eva-Maria Dahlin med scenografi av Jenny Kronberg.

På Scen:
Jason Diakite
Erik Hjärpe (Piano/Kompositör)
Rakiem Walker (Kapellmästare/Saxofon)
Gloria Burns (Sång)
Gemaal Brown (Keyboard)
Criston Oates (Bas)
Donald James Jr. (Trummor)
DR King (Sång)
Benjamin Seacrist (Trumpet)

Längd: ca 90 minuter utan paus

Föreställningen är på engelska
Rullstolsplats köps via tickets@cirkus.se
Arrangör: Lifeline Entertainment AB

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

fredag, 25 november 2022 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad