Menu

Pippi På Cirkus

Stockholm

Cirkus
lördag, 9 juli 2022 kl:16:00

Liksom miljoner andra svenskar över 2 års ålder älskar jag Pippi Långstrump. I en av Astrid Lindgrens berättelser går hon på Cirkus tillsammans med Annika och Tommy och den berättelsen har gett inspiration till en nyskriven musikal, som jag har skapat tillsammans med ett riktigt cirkussällskap - fantastiska Cirkus Cirkör - och en massa andra begåvade människor. I vår föreställning är Pippi sig lik fastän ändå annorlunda. Vi har tolkat det som finns emellan Astrids rader och gett det musikalisk dräkt. Välkomna till Cirkus i sommar, vi har krattat i manegen!

Björn Ulvaeus


Björn Ulvaeus är exekutiv producent och ansvarar för föreställningens sångtexter till musik av Benny Andersson, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo, m.fl. med flera. Musiken kommer att framföras live av en flygande cirkusorkester.
För cirkusregi står Cirkus Cirkörs grundare, regissör och konstnärliga ledare Tilde Björfors och vid sin sida har hon Maria Löfgren, regissör och dramatiker, som ansvarar för föreställningens regi.

Tillsammans med Björn Ulvaeus har Maria Blom och Tilde Björfors skrivit föreställningens manus, som är baserat på Astrid Lindgrens berättelse om när Pippi, Tommy och Annika gick på cirkus och träffade cirkusprinsessan Miss Carmencita, lindanserskan Elvira och världens starkaste man Starke Adolf. Ansvarig för föreställningens scenografi och kostymdesign är Magdalena Åberg.
Baserat på en berättelse av Astrid Lindgren bearbetad av Maria Blom, Tilde Björfors och Björn Ulvaeus.

Sångtexter: Björn Ulvaeus
Musik: Benny Andersson, Vladimir Shainsky, Ángel G. Villoldo, m.fl.

Cirkusregi: Tilde Björfors
Regi: Maria Löfgren
Scenograf & Kostymdesign: Magdalena Åberg


Barn från 2 år är välkomna. Samtliga behöver egen biljett och tyvärr får inga spädbarn följa med i salongen.
På grund av brandföreskrifter måste alla besökare, oavsett ålder, ha en egen biljett.
Längd: Ca 1 tim 15 min (ingen paus)

Läs mer: pippicirkus.se


Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

lördag, 9 juli 2022 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

295kr - 795kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad