Menu

Mer information

    

Lustans Lakejer Och Reeperbahn På Cirkus I Stockholm

Stockholm

Cirkus
fredag, 10 december 2021 kl:18:00

I december ställer sig två av Sveriges mest mytomspunna band, Lustans Lakejer och Reeperbahn, på scenen igen när de åker ut på turné tillsammans, med spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Med sig på turnén har de även artisten Oskar ”Moto Boy” Humlebo. Biljetter släpps på torsdag 7/10 kl 10:00 via livenation.se

Reeperbahns historia började när Olle Ljungström och Dan Sundquist möttes 1976 och drog upp storslagna planer om att starta ett band som sedan gjorde 5 inflytelserika album mellan 1979-1984. Venuspassagen och Peepshow nådde en stor hängiven publik under postpunkens tidiga 80-tal. Tillsammans med flyhänte Eddie Sjöberg, motorikens mästare Peter Korhonen och den synthspelande tenoren Jan Kyhle hjälptes alla åt att skapa Reeperbahns något cyniska men ändå naiva musikspråk.

”Vi gav ut singeln ”Vi som älskade dig så” 12 augusti, vilket sammanföll med Olles postuma födelsedag. Spellusten hade redan börjat gry, så när Johan Kinde hörde av sig och frågade om vi ville göra en gemensam turné med Lustans så kändes det helt rätt. Dessutom var det 40 år sedan vi spelade tillsammans på Venuspassagenturnén 1981.” - Dan Sundquist.

Lustans Lakejer startade som ett punkband 1978 men valde snabbt en annan väg. De gjorde istället ett eget sorts uppror där de sjöng om en glamorös tillvaro fylld av dekadent skörlevnad. En värld de ännu inte hade upplevt, men som skildrad genom Johan Kindes texter och bandets musik skulle komma att fascinera en hel generation.

”I år fyller både vårt debutalbum och vår genombrottsplatta ”Uppdrag i Genève” 40 år och vi ser fram emot att fira dessa jubileum tillsammans med vår fantastiska publik. Dessutom släpper vi vår nya singel `Den 4:e mannen i november - en hommage till Tom Wolgers, som gick bort förra året och därför sorgligt nog inte kommer kunna dela denna upplevelse med oss.” - Johan Kinde.

Moto Boy kommer med på turnén för att blåsa nytt liv i Olle Ljungströms låtar: ”Vi är mycket glada att Oskar vill dela scenen med oss. Vi är trygga med att hans känslosamma sång och musikalitet kommer bli den pusselbit som fulländar projektet.” – Dan Sundquist.

Oskar ”Moto Boy” Humlebo har bland annat givit ut sex egna album, haft prestigefyllda roller i både musikal och opera samt varit en firad vokalist under flera orkesterhyllningar till David Bowie. Oskar är aktuell nu i oktober på Berwaldhallen som sångare framför SRSO dirigerade av Hans Ek i ett orkestralt event med Brian Enos musik.

Nu får fansen chansen att under samma kväll se två av Sveriges mest inflytelserika band, tillsammans med begåvade artisten Moto Boy.

Arrangör: Live Nation
Längd: 240 min inkl paus
Åldersgräns: 18 år

Rullstolsplats bokas genom Cirkus på tel: 08-6601020
alt mejl: biljettkassan@cirkus.se

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se/

Datum / Tid


fredag, 10 december 2021 kl:18:00

Plats

Cirkus Karta

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext     
                                        
Datum: Alla dagar
Välj stad

Tillbaka Sök

Välj stad