Menu

Bijelo Dugme

Stockholm

Cirkus
fredag, 28 april 2023 kl:21:00

Bijelo Dugme är det viktigaste fenomenet i den jugoslaviska kulturen i mitten av 1900-talet.

Konstnärer hade en särskilt viktig position under kommunismens tid, så rollen som Bijelo Dugme var avgörande i Jugoslavien. De var omsättningen i denna socialistiska kultur som blygt letade efter sin väg bortom givna värderingar. De spred nödvändigheten av talang, behovet av äkthet, vikten av attityd, engagemang, hög professionalism, allt insvept i moderna kläder – så i princip allt som var otillräckligt för den tid de bevittnade.

De har bestämt rockkulturen i Jugoslavien och definierat tonåringar som en organiserad kategori. De har kämpat och vunnit för smakfriheten, vilket var ofattbart i socialismen fram till dess. De var en av de sällsynta kapitalistiska enheterna i Jugoslavien, såväl som det bästa främjandet av detta lands värderingar. De har levt och arbetat efter alla regler i den västerländska rockkulturen. I mitten av 1970-talet var Bijelo Dugme nästan en livsstil.

Bijelo Dugme i sin existens har redan haft två liv (det andra är deras revolutionära återförening i Sarajevo, Zagreb och Belgrad 2005). Nu går Bijelo Dugme igenom den tredje fasen av Bregovi?s analys av modern tid. Dess budskap är att framtiden för Bijelo Dugme inte är i dess förflutna. Åren förändras, liksom länder, regimer, system och estetik, och det gör Bijelo Dugme också.

Arrangör: Kubat & Partners

Åldersgräns: 13 år

Konserttid: ca 2,15 h

Rullstolsplats bokas på tickets@cirkus.se

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

fredag, 28 april 2023 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad