Menu

Laurie Anderson

Stockholm

Cirkus
lördag, 1 april 2023 kl:19:00

I samband med sin utställning på Moderna Museet ger Laurie Anderson en exklusiv konsert/performance på Cirkus.

Utställningen ”Looking into a Mirror Sideways” öppnar 1 april på Moderna Museet och på kvällen ges konserten ”All the Things I Lost in the Flood” på Cirkus. Konserten är ett samarbete mellan FKP Scorpio och Moderna Museet.

Uppträdandet på Cirkus kretsar kring Laurie Andersons senaste bok ”All the Things I Lost in the Flood”. Hon kommer under uppträdandet att utforska teman som förlust, minnen och berättande. Samtidigt ger hon den svenska publiken chansen att under en och samma dag uppleva både hennes konst och hennes kompositioner.

Från genombrottet i mitten av 1970-talet med verk inom performance och video, är Laurie Anderson (född 1947) idag lika känd som kompositör, filmskapare, författare och nyskapande bild- och scenkonstnär. Viktiga utgångspunkter i hennes gränsöverskridande arbete är lyssnande, språk och berättande – från poetiska och existentiella utsagor till aktivistiska inlägg i brännande politiska frågor.
Anderson slog igenom internationellt som pionjär inom den elektroniska musiken. Idag arbetar hon i framkant av nya tekniker inom konsten, som virtual reality (VR) och artificiell intelligens (AI), men använder lika gärna tidlösa uttryck som röst, måleri eller kolteckning.

Du som köper konsertbiljett får rabatt på entren till utställningen på Moderna Museet under helgen 1?2 april. För att utnyttja rabatten, visa upp din konsertbiljett i entren till Moderna Museet.

Speltid: uppdateras inom kort

Åldersgräns: 13 år

Arrangör: FKP Scorpio

Rullstolsplats bokas via tickets@cirkus.se

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

lördag, 1 april 2023 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad