Menu

The Hollies

Stockholm

Cirkus
söndag, 21 september 2014 kl:18:00

The Hollies är ett musikaliskt fenomen. Dom har radat upp hits och framgångar i hela världen, inte minst i Sverige. Dom har en låtkatalog som få kan slå, med egenskrivna hits som On A Carousel, Stop Stop Stop, Jennifer Eccles och Long Cool Woman (In A Black Dress). När inte de egna låtarna räckte till spelade man in melodier som Bus Stop, Look Through Any Window, The Air That I Breathe eller He Aint Heavy, Hes My Brother. The Hollies har haft fler listhits än The Beatles, vilket säger det mesta om gruppens framgångar.

I Sverige hade man speciella hits med Very Last Day, Stewball, Fifi The Flea och Carrie Anne. Första besöket i Sverige var 1965 med en spelning i Kungliga Tennishallen, Stockholm. De följande åren gjorde man turneer till Folkparkerna i stora delar av Sverige. The Hollies hade 23 hits på Tio i Topp här i Sverige – varav 7 förstaplaceringar!

The Hollies sägs vara den enda 60-talsgrupp som aldrig gjort uppehåll i sitt turnerande. I år startar man turnen i Tyskland och fortsätter ut i världen till Australien och Nya Zeeland. Det är särskilt glädjande att man även återkommer till Sverige med hela sin hit-repertoar. The Hollies framträdanden har mer och mer utvecklats till att bli en show där klassiska hits framförs med fortsatt briljans, men ibland i kreativa nytolkningar. Men man framför också en del nytt material i sann Holliesharmoni.

Tony Hicks (sologitarr, sitar och banjo) och Bobby Elliott (trummor) har varit med i gruppen sedan 1962-63. Bobby Elliott är 72 år men spelar trummor på sitt eget eleganta sätt i över två timmar per kväll. Både Tony och Bobby tillhör fortfarande världseliten på sina respektive instrument.

The Hollies har alltså spelat sin musik i över 50 år och utvecklats ständigt. De nya medlemmarna - med leadsingern Peter Howarth i spetsen - har nu spelat med bandet i 10 år eller mer. Nya album kommer fortfarande, senast 2013 ett modernt livealbum (ljudmixat av Tony Hicks son Paul, som vunnit Grammis för sina nya ljudmixar av Beatlesmaterial). 2009 blev Hollies invalda i Americas Rock’N’Roll Hall of Fame ”För deras inflytande, utveckling och bevarande av Rock n’ Roll”.

En Hollieskonsert är en kvalitetsshow som sprider glädje, minnen och beundran!

Arrangör: Julius Production
Ingen åldersgräns
Ungefärlig längd: 2 tim 20 min inkl paus

Vid köp av menybiljett:
Inkluderar varmrätt i Cirkus Restaurang från 16.00. Bord bokas automatiskt i samma namn som biljetterna.
Meny:
Grillad oxfiletournedos med kantarellsmör, rosmarinsky och ugnsbakade rotfrukter.

Rullstolsplatser bokas via Cirkus Biljettkassa 08-660 10 20, Ticnet callcenter 077-170 70 70 eller via Ticnetombud. En fri ledsagare ingår i rullstolsplats.

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

söndag, 21 september 2014 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

435kr - 590

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad