Menu

The Soul of Christmas

Stockholm

Cirkus
söndag, 8 december 2024 kl:19:00

Norrbotten Big Band gör julturne med Sarah Dawn Finer, Samuel Ljungblahd och amerikanske David Michael Wyatt

Gospel och Motowndoftande soul kombinerat med jazz och en och annan julklassiker. Det blir magisk stämning när Norrbotten Big Band ger sig ut på en sprakande julturne tillsammans med Sarah Dawn Finer, Samuel Ljungblahd och David Michael Wyatt.

Norrbotten Big Band samarbetar återigen med soul- och gospelstjärnan Samuel Ljungblahd på turnen ”The Soul of Christmas” i december 2024. De har tidigare gjort flera bejublade turneer ihop, senast 2021. Den här gången får de dessutom sällskap av en av Sveriges mest folkkära och uppskattade sångerskor – Sarah Dawn Finer. Med på turnen är också den amerikanske soulartisten med den stora rösten från Texas, David Michael Wyatt.

Det bjuds på musik i yttersta världsklass, med nya låtar, klassiska arrangemang och en hel del julstämning.

Joakim Milder, konstnärlig ledare för Norrbotten Big Band, längtar redan.

– Jag ser mycket fram emot det här, det kommer att bli väldigt kul. Speciellt när vi får möta en så stor och förväntansfull publik. Det känns jättebra att göra musik med Samuel igen och Sarah är ju strålande. Dessutom spännande att få med David Michael Wyatt, det kommer att bli väldigt lyckat, säger han.

Sarah Dawn Finer och Samuel Ljungblahd gjorde en liknade succeartad turne tillsammans i fjol. Nu ser de fram emot att få sällskap på scenen av Norrbotten Big Band och David Michael Wyatt.

Sarah Dawn Finer längtar redan:

– Det är en stor ära och glädje att få möjligheten att kunna åka på The Soul of Christmas-turne med Samuel igen. Och dessutom att för första gången få jobba med makalösa Norrbotten Big Band. Jag längtar till att får sjunga med dem alla.

Samuel Ljungbladh instämmer:

– Jag är så otroligt glad och upprymd över att ännu en gång få chansen att samarbeta med fantastiska Norrbotten Big Band. Att dessutom få göra det tillsammans med min begåvade vän och artistkollega Sarah Dawn Finer och dessutom krydda det med den vokal virtuosen David från USA är verkligen en ”dream come true”. Längtar till att möta er alla tillsammans med denna lyxiga line up!

David Michael Wyatt är också taggad:

– Att säga att jag är exalterad är en stor underdrift. Medverka i The Soul of Christmas turnen med fantastiska Sarah Dawn Finer, min vän Samuel Ljungblahd och Norrbotten Big Band runt omkring i vackra Sverige känns bara helt ”amazing”! Det blir en svensk jul med massa soul och en touch av sammet.

Norrbotten Big Band är ett modernt storband med djupa rötter i jazztraditionen och ett grenverk som sträcker sig mot soul, funk och samtida konstmusik. Bandet har vid ett flertal tillfällen varit Grammisnominerade och även nominerats till en internationell Grammy. Konstnärlig ledare är sedan 2013 Joakim Milder – saxofonist, kompositör och professor i improvisation vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Sarah Dawn Finer är en av Sveriges mest uppskattade och framgångsrika sångerskor. Hon har sjungit på de största galorna, inför kungligheter och för över 200 miljoner människor i finalen av Eurovision Song Contest 2013. 2005 gav hon ut sin första EP med eget material och har sedan dess släppt flera egna guldsäljande soloskivor. Hon har även skördat stora framgångar som programledare för hyllade TV-program som Melodifestivalen och Så ska det låta.

Samuel Ljungblahd kallas Sveriges okrönte soul- och gospelkung. Han har släppt flertalet album, turnerat och gjort en mängd hyllade framträdanden i olika TV-produktioner genom åren. Mest uppmärksamhet fick han kanske då han sjöng utgångsmarschen vid prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop 2015. Han har vid flera tillfällen gästat Stockholms Konserthus och Kungliga Filharmoniska Orkestern, och har dessutom samarbetat med kända artister som Lisa Nilsson, Carola, Timbuktu och Sarah Dawn Finer.

Michael David Wyatt kommer från Houston, Texas. Han har gjort sig känd för sin imponerande falsett och sammetsliknande sångröst. Hemma i USA har han samarbetat med stora stjärnor som Stevie Wonder och Israel Houghton. Gospel, soul och R&B ligger honom varmt om hjärtat och han har bland annat uppträtt för den förre presidenten Barack Obama.

Åldersgräns: Från 13 år.

Arrangör: Lindeh&Lindholm och Norrbotten Big Band

Längd: 1h 50min utan paus

Rullstolsplats inkl ledsagare köps via tickets@cirkus.se

Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se


The Soul Of Christmas
2024-12-04 19:00:00
Örebro, Conventum Kongress



The Soul Of Christmas
2024-12-05 19:00:00
Linköping, Linköping Konsert & Kongress



The Soul Of Christmas
2024-12-06 19:00:00
Göteborg, Frihamnskyrkan



The Soul Of Christmas
2024-12-07 19:00:00
Jönköping, Jönköping Konsert & Kongress



The Soul Of Christmas
2024-12-12 19:00:00
Skellefteå, Sara kulturhus Scen 1



The Soul Of Christmas
2024-12-13 19:00:00
Luleå, Kulturens Hus - Stora Salen



The Soul Of Christmas
2024-12-14 19:00:00
Piteå, Stora Salen, Studio Acusticum



The Soul Of Christmas
2024-12-15 19:00:00
Umeå, Idun, Umeå Folkets Hus

Datum / Tid

söndag, 8 december 2024 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad