Menu

Backyard Babies

Stockholm

Cirkus
onsdag, 10 februari 2016 kl:19:30

Sedan starten i småländska Nässjö 1989 har Backyard Babies växt till att bli stilbildande för en hel generation nya rockband med ikoniska album som ”Total 13” och ”Making Enemies is Good” som båda sålde guld och belönades med Grammisar för Årets Hårdrock då de gavs ut. Åren därefter löste de stora turnéerna av varandra och tog bandet jorden runt från Tokyo till Los Angeles och tillbaka till Sverige. Efter mer än 20 år som band och konstant turnerande över hela världen beslutade sig Backyard Babies 2010 att ta en välbehövlig paus på obestämd tid. En paus som låtit bandmedlemmarna utvecklas individuellt som musiker och låtskrivare.

2014 tillkännagav Backyard Babies sin återkomst genom tweeten: ”Vad säger ni om vi berättar att pausen är över? Tack för ert tålamod!”. Singeln ”Th1rt3en Or Nothing” från det nya albumet släpptes den 27 maj och gav en försmak av vad som komma skulle. Knappt en vecka senare klev bandet upp på festivalscenen på Sweden Rock och gjorde sin första spelning tillsammans på fem år till tonerna av ett öronbedövande jubel. Under sommaren har bandet gjort storslagen återkomst på några av de allra största europeiska festivalerna, bland annat Download Festival, Ruisrock och Hellfest. Albumet Four By Four släpptes den 28 augusti och har hyllats av både fans och kritiker över hela Europa.

Arrangör: Live Nation
Åldersgräns: 13 år (oavsett målsmans godkännande)


Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

onsdag, 10 februari 2016 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr - 380kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad