Menu

Nina Hagen - Unplugged

Stockholm

Cirkus
söndag, 24 april 2016 kl:18:00

I år firar Nina Hagen 45 år som artist!

Från Brest till Wien via Paris och Aten; från Budapest till Helsingfors och självklart över hela Tyskland rullar hennes turnébuss. Med sig i bagaget har Nina årtionden av grooves, beats och texter från sitt energiska universum.

Tillsammans med ett klassiskt rockband ger denna musikaliska globetrotters legendariska röst både lätthet och djup till allt från gospels till ballader.

Redan som 15 åring körade Nina Hagen till proffssångerskor. Hon dansade och sjöng med sin mamma, Eva-Maria Hagen, i musikalen Can Can. Som 16 åring blev hon sångerska i sitt första rockband i Polen, Automobil, vilket två år senare blev startskottet till en fantastisk karriär som inte bara förde henne över hela världen utan även genom olika musikstilar och musikpartners.

Som fräck gitarrflicka och vällustig skåderspelerska genom sin tolkning av Sally Bowles, som frontfigur i den tyska vågen och dotter till Wolf Biermann, syster till Lene Lovich och punkens moder – Nina Hagens inspirerande resor förde henne redan i unga år till England, USA, Frankrike, Spanien, Indien och Sydamerika.

Alla år av fysiskt och psykiskt resande finns nu samlat i en personlighet och en röst som gör koncerter fulla av kraft och äkta kärlek till livet.

Warner Poland på gitarr, Michael Ryan på bas och Fred Sauer på keyboards och med en tokfräsch frontfigur som aldrig följt givna standards utan istället fortsätter skapa egna.


Arrangör: Julius Prod & Sangré Event




Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

söndag, 24 april 2016 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

590kr - 880kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad