Menu

The Phantom of the Opera

Stockholm

Cirkus
onsdag, 14 september 2016 kl:19:30

Världens mest storslagna musikal kommer till Sverige!

ANDREW LLOYD WEBBERS originalproduktion The Phantom of the Opera från West End och Broadway kommer nu till Sverige med svensk översättning och ensemble. Premiär på Cirkus den 14 september 2016. Det är då 30 år sedan musikalen hade urpremiär i London.

PETER JÖBACK spelar titelrollen som the Phantom, en roll som han hyllats för både i Londons West End och på Broadway i New York. Han är en av de mycket få som gjort rollen på båda sidor om atlanten: “Det känns speciellt att efter min fantastiska resa på Broadway och West End få ta denna klassiker tillbaka till Sverige igen” säger Peter Jöback.

L’OPÉRA GARNIER i Paris är det majestätiska operahuset där musikalen utspelar sig. Det är den klassiska berättelsen om den passionerade kärlekshistorien mellan the Phantom och balettdansösen Christine Daaé.

THE PHANTOM OF THE OPERA spelades på Oscarsteatern mellan 1989-1995 och blev då en av vårt lands största musikalsuccéer. Äntligen återvänder den till Sverige och spelas på Cirkus i Stockholm endast under en begränsad tid.


THE PHANTOM OF THE OPERA presenteras av 2Entertain, Vicky Nöjesproduktion & Sinclair Entertainment i samarbete med The Really Useful Group.

Musik: ANDREW LLOYD WEBBER
Text: CHARLES HART & RICHARD STILGOE
Libretto: RICHARD STILGOE & ANDREW LLOYD WEBBER
Regi: HAROLD PRINCE
Svensk text: LARS SJÖBERG

För mer information se:www.thephantomoftheopera.se

Längd: ca 2 tim 40 min inkl paus.


Cirkus är en konsert- och evenemangsscen på Djurgården i Stockholm. Den invigdes den 25 maj 1892 för att inhysa dåtidens stora cirkussällskap. Idag har Cirkus plats för 1 650 sittande gäster och förutom teater, konserter och shower anordnas kongresser och mässor. Cirkus blev byggnadsminne 1983

http://www.cirkus.se

Datum / Tid

onsdag, 14 september 2016 kl: 19:30

Plats

Stockholm, Cirkus

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

225kr - 995kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad