Menu

Blossom Dearest

Stockholm

Musikaliska Kvarteret Clara Schumann
måndag, 17 oktober 2022 kl:18:00

Hur ofta ser vi två sångerskor i ett gemensamt projekt på den svenska jazzscenen? Alldeles för sällan tycker de två kollegorna, tillika nära vännerna, Amanda Ginsburg och Lovisa Jennervall. I flera år har de två verkat parallellt som sångerskor, frontfigurer, bandledare och låtskrivare och via sin vänskap har de delat den frustration, stress och glädje som lätt uppstår i det omväxlande livet som musiker. Nu vill de göra sig till kollegor på riktigt genom att ställa sig på scen sida vid sida. Nu blir de vara två om allt, i motvind och medvind.
I kompositören, pianisten och sångerskan Blossom Dearies musik möts nu Amanda Ginsburg och Lovisa Jennervall tillsammans med några av Sveriges mest etablerade jazzmusiker. Blossom Dearie ligger bakom musikaliska pärlor såsom: “Hey John” och “I like you, you’re nice” men har också med sin omisskännliga röst förevigat jazzstandards som “I’m Hip”, “Manhattan” och “Put On A Happy Face”.
Amanda Ginsburg är en flerfaldigt prisad sångerska och låtskrivare som på bara några år gjort sig självklar på den svenska musikscenen. Hennes signum är de vardagliga betraktelserna och det nära tilltalet, alltid med lekfullhet och otvivelaktigt sväng. Balanserandes mellan jazz, svensk visa och folkton har båda hennes album ”Jag har funderat på en sak” och ”I det lilla händer det mesta” belönats med Grammis för Årets jazz.
Lovisa Jennervall är en hyllad jazzsångerska, kompositör och arrangör vars röst har beskrivits som berörande, genuin och varm. Hon har förmågan att genom sin musik skapa berättelser som får lyssnaren att vilja höra varje ton, varje dynamisk förändring. Mest känd är hon från den prisade jazzkvartetten Ellas Kapell, som av Lira utnämndes till Årets Vokaljazz 2021, men hon hittas också i projekt som Lovisa Jennervall Wind Ensemble och Sture Kvintett.
Lovisa Jennervall - sång
Amanda Ginsburg - sång
Carl Bagge - piano
Ilaria Capalbo - kontrabas
Edvin Fridolfsson - trummor

Datum / Tid

måndag, 17 oktober 2022 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Musikaliska Kvarteret Clara Schumann

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

180

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad