Lol Sthlm - Marika Carlsson

Clarion Hotel StockholmDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Lol Sthlm gästas denna afton av gästas av Marika Carlsson och Farzad Nouri.

I höst presenterar era värdar Patrik Larsson och Jakob Öqvist några av Sveriges vassaste komiker. Vill du skratta rejält så ska du göra det på Stockholms hetaste comedy-klubb - Lol Sthlm.
I våras var över hälften av föreställningarna slutsålda, så vänta inte med att boka din biljett!

Clarion Hotel Stockholm är ett hotell inom Clarion Hotels beläget vid Ringvägen 98, nära Skanstull på Södermalm i Stockholm. Det öppnade den 5 maj 2003 och har 532 rum vilket gör det till ett av Stockholms största hotell.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-11-08 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Marika Carlsson

Marika Carlsson, MTV på Spotify

En negers uppväxt

MTV

Marika Carlsson, Dr Alban på Spotify

En negers uppväxt

Dr Alban

Marika Carlsson, Ni utstrålar värme på Spotify

En negers uppväxt

Ni utstrålar värme

Marika Carlsson föddes som Aychesh och hittades under sitt första år livlös i ett dike av svenska hjälparbetare under den svåra etiopiska svältkatastrofen och lyckades återväckas till liv, varefter hon två år gammal blev adopterad till Sverige till en far som är frikyrkopredikant och en mor som är sjuksköterska. Efter de första åren i Mönsterås flyttade familjen till Lund, där hon gick i skola, påbörjade teologistudier och sedan arbetade som undersköterska, innan hon började arbeta som standup-komiker. Hon har bland annat medverkat i 100% i TV4 och Stockholm Live. Våren 2009 medverkade hon i tv-programmet Grillad och hösten 2010 i Parlamentet.


2010–2014 turnerade med sin självbiografiska standup-föreställning En negers uppväxt, som utgår från hennes erfarenheter som adoptivbarn och vuxen med mobbing, rasism, identitetssökande, dråpliga händelser och vardagskomik. Valet av titel väckte stor uppmärksamhet. Hon utsattes för hotelser och blev till och med anmäld till Justitiekanslern för "hets mot folkgrupp", vilket hon också skojade om i sin föreställning med förklaringen att det var så hon blivit kallad och tillropad under hela sin uppväxt. I september 2015 visades föreställningen i Sveriges Television.


Sedan oktober 2014 leder hon varje fredag radioprogrammet Marika i P4. Hon håller även föreläsningar om bland annat kroppsspråk, konsten att framträda och livsinspiration.