Menu

Rut Roos - Interchange

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
fredag, 12 maj 2017 kl:18:00

11 & 12 maj

Rut Roos
Interchange

Vana festivalbesökare har tidigare kunnat se Rut Roos på Urban Connection i kollektivet Unruy Ghal. Nu kommer hon tillbaka för att för första gången presentera ett helt eget verk. I föreställningen ”Intechange” har hon bjudit in fyra dansare från landets absoluta dancehallelit till en kväll som ärligt och rått gör upp med frågor om hur vi behandlar varandra.

”Vi vill visa att dancehall som dans kan sträcka sig bortom samhällets förväntningar och stå för sig själv som uttryck”.

Om Rut Roos
Det är tio år sedan Rut Roos först kom i kontakt med dancehall. Sen dess har det blivit otaliga resor till Jamaica och en förälskelse som gjort henne till en av genrens absoluta frontfigurer i Sverige. Rut är utbildad vid bland annat Sarah Lawrence College i New York, Danscenter Stockholm och Södra Latins danslinje.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 12 maj 2017 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

65kr - 195kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad