Menu

Internationellt Seminarium - Cullbergbaletten

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
torsdag, 27 april 2017 kl:09:30

Under jubileumsveckan arrangerar Cullbergbaletten ett internationellt seminarium om ett samtida danskompanis relation till sitt konstnärliga arv, arkiv och framtid.
Where does the dance go when it is danced? About dance legacy, heritage and dancers’ archives. Varje danskompani som har grundats av en dansinnovatör som blev en legend redan under sin egen levnad har ett starkt arv. Det gäller för Cullbergbaletten, liksom för flera andra danskompanier.

Hur ser arvet ut? Krävs det en historisk ram för att definiera det samtida arbetet? Dessa och andra frågor kommer att besvaras i seminariet med tre paneler som belyser frågor om dans, arv och dansarnas rörelsearkiv.


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 27 april 2017 kl: 09:30

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

0kr - 95kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad