Menu

Jefta van Dinther - Dark Field Analysis

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
onsdag, 25 oktober 2017 kl:19:00

Ej lämplig för barn under 12 år.
I Dark Field Analysis frammanas en förhöjd känsla av att vara vid liv genom att ställa det mänskliga i förhållande till andra livsformer. En vindlande konversation uppstår mellan två nakna män på en matta där blod blir den röda tråden.
Dark Field Analysis hämtar sitt namn från en inriktning inom alternativmedicin som använder mörkfältsmikroskopi ”dark field microscopy” för att diagnostisera systemiska kroppsliga tillstånd som härrör i blodet. Men konversationen mellan de två männen innefattar mer än medicinsk fakta. Här fungerar blod som en metafor för att vända blicken inåt. Ett seende som inte enbart blickar mot våra fysiska kroppar utan även in i och bortom oss själva.
Dark Field Analysis är ett nytt verk av den uppmärksammade koreografen Jefta van Dinther. Medverkande är dansarna Roger Sala Reyner och Juan Pablo Cámara.



Hela föreställningen är på engelska
Längd: 55–75 min (utan paus)
Visas på: Lilla scen


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

onsdag, 25 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

122kr - 230kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad