kl: 12:00

Minifestival: Age on stage Internationell Meeting Point

Dansens Hus - Lilla ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

2 juni kl 12.00-16.00 Lilla scenen
Minifestival: Age on Stage International Meeting Point

Den äldre dansande kroppen står i rampljuset på minifestivalen Age on Stage!
Dansaren Charlotta Öfverholm har bjudit in en respektingivande samling internationella och svenska forskare och dansare som tar över Lilla scen. En eftermiddag med föreläsningar, samtal, filmvisningar, föreställningar och mingel.

PROGRAM

Joce Giles – Konstnärlig ledare för Elixir Festival på Sadler’s Wells i London, kommer prata om hans festival och hur dansen för äldre ter sig i England.

Christopher Roman – Fd regissör för The Forsythe Company och Dance On Ensemble, kommer prata om hans visioner och förhoppningar som äldre dansare och vad hans planer för detta är.

Liz Aggiss – Den extraordinära dansaren kommer att framföra delar av sitt verk SLAP and TICKLE.

Anders J.Larsson – Filmskapare som har premiär med den nya dokumentären; Jag vill bara dansa, där han följt 22 anmärkningsvärda personer i åldern 68-85 som repeterat och skapat verket STORIES, och om deras känslor och reflektioner kring deras egna kroppar och sinnen i kontakt med dansen.

Cecilia Ferm-Almqvist och Ninnie Andersson – Forskare på Luleå Tekniska Universitet. Presenterar sitt resultat och observationer från workshops för personer 65+.

Charlotta Öfverholm – Konstnärlig ledare av Age on Stage och Compagnie Jus de la Vie, kommer vara värd för festivalen och bjuder på en överraskning.

Hemlig gäst…

Moderatorer Ninna Riddarström och Staffan Sörenson kommer att guida oss genom dagen.

Ladda ner hela programmet och läs mer om de medverkande här:

Age on Stage IMP 2018

MER OM: LIZ AGGISS

Liz Aggiss (UK) avslutar festivalen med sitt verk SLAP AND TICKLE.

“Slap and Tickle is a pointed and bawdily funny exploration of what it means to refuse to act your age.”
Lyn Gardner theguardian.com
.
“empowering, liberating and moving”
Courtney Chapman arthursseat.net


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-06-02 12:00


Plats/Lokal:

Adress:

Stockholm,


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Nu Har Tidernas Första Vigsel Ägt Rum I Berg- Och Dalbanan
PRESS
16 jun
kl: 18:50

Nu Har Tidernas Första Vigsel Ägt Rum I Berg- Och Dalbanan

Idag, lördagen den 16 juni kl. 11.00, skedde tidernas första vigsel i Gröna Lunds klassiska berg- och dalbana, Jetline. Susanne Karlsson och Tobias Lundqvist från Tullinge träffades på Gröna Lund för 25 år sedan, och nu har de blivit historiska som det första paret någonsin att gifta sig i Jetline. Vigselakten gick av stapeln på 30 meters höjd, där tåget stannade och en...

Bild på David Guetta Släpper Retroinspirerad Klubblåt -
PRESS
15 jun
kl: 17:10

David Guetta Släpper Retroinspirerad Klubblåt - "your Love" Ute Nu

Inför den nya låten har David Guetta återigen samarbetat med vännen Showtek efter deras tidigare samarbete med låten "Bad" som idag streamats över 1.1 miljarder gånger. Resultatet den här gången är den retroinspirerade hiten "Your Love". "Your Love" är uppföljaren till David Guettas hitsingel "Like I Do" tillsammans med Martin Garrix och Brooks och har streamats över 350 miljoner...

Bild på Boyzone Släpper Avskedsalbumet
PRESS
15 jun
kl: 17:10

Boyzone Släpper Avskedsalbumet "thank You & Goodnight" - Nya Singeln "i Can Dream" Ute Nu

Det ikoniska pojkbandet Boyzone släpper sitt sista album, "Thank You & Goodnight", den 16 november. Inför inspelningen av det sista albumet har Boyzone samarbetat med flera välkända artister och låtskrivare, bland andra Ed Sheeran och Gary Barlow. Albumet produceras av bland andra Xenomania's Toby Scott, John Shanks (Take That, Westlife), Steve Soloman (James Arthur, Jason Mraz) samt de...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter