Menu

Linda Hayford - Cie Inside Out

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
lördag, 12 maj 2018 kl:18:00

SHAPESHIFTING

Popping, hip hop och house blir ett i franska Linda Hayfords ”Shapeshifting”. Ett solo som bryter sig loss från genrer och konventioner och mixar ihop sitt helt egna rörelsespråk.

Linda Hayford har tidigare samarbetat med Cie Par Terre: Anne Nguyen, Paradox-sal och Black Sheep: Johanna Faye/Saïdo Lehlouh. Under namnet Cie Inside Out utvecklar hon sina egna projekt, såsom ”Shapeshifting” – ett självutlämnande verk om en dansares resa från ljus till mörker.

Att se Linda Hayford på scenen är en suggestiv och unik upplevelse. Hennes teknik är häpnadsväckande, och sättet hon smälter samman popping med hip hop och house skapar ett helt eget uttryck. Kraftfullt med ändå skört.
Tillsammans med kompositören Abraham Diallo skapar de två ett hypnotiskt fängslande verk som letar sig rakt in i hjärtat.

Föreställningen presenteras i samarbete med Aerowaves, ett europeiskt dansnätverk som årligen väljer ut och lyfter fram up- and coming koreografer till programmet Aerowaves Twenty. Från och med 2017 är Dansens Hus en så kallad presenterande part, vilket innebär att vi förutom att bidra till urvalet, visar tre av dessa gästspel på våra scener.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

lördag, 12 maj 2018 kl: 18:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad