Menu

Matilda Fleberg

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
onsdag, 9 maj 2018 kl:20:30

OUTLIVE

Sju dansare och musikduon Vaz utforskar hur en flock individer överlever i det moderna samhället. Organiska formationer möter det primitivt djuriska i Matilda Flebergs ”Outlive”.

Alla föds vi med instinkter som talar om hur man ska agera för att överleva. Vad händer med dessa förmågor i ett samhälle där sannolikheten att möta en livshotande fara är nästintill obefintlig?
Har bristen på sådana situationer gjort att vardagliga komplikationer och problem triggar oss på samma sätt som om de vore dödliga hot?

I ”Outlive” följer vi en samtida flock av individer som utforskar sina primitiva överlevnadsinstinkter och hur de uttrycks i det moderna samhället. Under resans gång upplever de både frigörelse och fångenskap, öppenhet och fördom, stolthet och skam.
Vad händer när man går emot sina instinkter? Och vilka åtgärder krävs för att överleva med det moderna samhällets förutsättningar?



Mer om: Matilda Fleberg

Det karaktäristiska med Matilda Fleberg som koreograf är hennes förmåga att skapa fängslande nummer byggda på formationer, tempo- och dynamikskiften, kanon och en målande musikalitet som tillsammans bildar en virvlande helhetsbild av oförutsägbara mönster. Matilda har koreograferat till en rad olika produktioner som till exempel Eurovision, Lets Dance, Julgalan, Melodifestivalen och arbetat med artister så som Zara Larsson, Molly Sanden och Astris S med flera.



Mer om: Vaz

Two producers/songwriters who mix traditional west african drums with electronic beats and multi-dimensional harmonies. Originally from Sweden, with roots from Cape Verde, their music draws on the duos creole influences. The fusion of tribal drums, dynamic electronis and experimental sounds creates a dark, powerful yet ethereal pop hybrid signed Vaz.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

onsdag, 9 maj 2018 kl: 20:30

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad