Menu

Sofia Södergård

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
onsdag, 9 maj 2018 kl:13:00

SLICK

Butch realness när Qarl äntrar scen
När Sofia Södergård äntrar scenen transformerad till drag kingen Qarl Qunt, så kan vad som helst hända. Qarl är queer, har det fastaste handslaget och tycker att få saker går upp mot att pickla grönsaker.Med intresse för makt och sexualitet bjuder han på en crossoverföreställning som landar mitt emellan kabaré och performance.Genom dansstilarna voguing och waacking levereras butch realness som utmanar det stereotypt maskulina och feminina.

MER OM: SOFIA SÖDERGÅRD

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Hon är utbildad på klubb och streetdancescenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola.

Sofia är en av grundarna till danskompaniet P*fect som 2008 var det första i Europa att inrikta sig på stilarna waacking och vogue. P*fect har bland annat setts på Sadlers Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga.

Under det senaste året har Södergård spelat en av huvudrollerna i Sant enligt vem? på Teater tre. Hon har också koreograferat systrarna Kronlövs senaste föreställning samt Farnaz Arbabis Angels in America på Dramaten.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

onsdag, 9 maj 2018 kl: 13:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad