Menu

Gunilla Heilborn - Boken

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
tisdag, 2 oktober 2018 kl:19:00

På 1500-talet talade alla om italienaren Guilio Camillos magnifika minnesteater. Detta trots att ingen hade sett den. Ryktet sade att den som gick in i den storslagna byggnaden omedelbart skulle förstå hur all kunskap i världen hängde ihop. Byggnaden som bok! En oslagbar tanke i en tid fylld av längtan efter begriplighet. Camillo byggde aldrig klart sin teater. Nu tar Gunilla Heilborn över konstruktionen.

”Boken” är ett fortsatt utvecklande av det sceniska formatet Lecture Performance, som Heilborn påbörjade med sin föreställning The Knowledge (2015). Denna gång står hon på scen tillsammans med en assistent och frågar sig om det är möjligt att konstruera ett system som rymmer hela mänsklighetens minne.

Boken är andra delen i Gunilla Heilborns trilogi om minnet som hon startade 2017 med föreställningen The Wonderful and The Ordinary

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

tisdag, 2 oktober 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

109kr - 230kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad