Menu

Late Night Philip Berlin - Rough Potentials

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
torsdag, 27 september 2018 kl:20:00

Höstens första Late Night bjuder på en urpremiär med Philip Berlin och hans Rough potentials

I Rough potentials samarbetar Philip Berlin, Ulrika Berg, Louise Perming och Linn Ragnarsson. Tillsammans skapar de ett dansverk där vi kastas mellan stillhet och överväldigande snabbhet.

Musiken i verket är skrivet av kompositören Vladislav Delay/Sasu Ripatti som bland annat skrivit musiken till den svenska storfilmen ”Borg”.

Extas, uppslukning och frekvent stegrande ljud.
En kraft av förslösning och gränslösa behov av slöseri bortom senkapitalismens omedelbarhet och konsumism.
Det vill säga att förbrukas bortom förstörelse.
Ett omissunnsamt förslösande utan baktanke om att i slutändan leda till nytta – därav frammana en slags avhämning av självbehärskning.

Ett förslösande kan inte undgås – bara skjutas upp.

MER OM: PHILIP BERLIN
Philip Berlin är baserad i Stockholm och arbetar sedan 2010 med dans och koreografi. Han är utbildad vid Kungliga Svenska Balettskolan modern/nutida linje.
Philip har de senaste åren samarbetat med bland andra Louise Dahl, ccap/Cristina Caprioli, Gisèle Vienne, Frédéric Gies och tillsammans med Ulrika Berg är han initiativtagare till SUNDAY RUN_UP.
Han har tidigare visat arbeten på Moderna Museet Stockholm och Théâtre de la Ville Paris.

Philip har även arbete med CCN Ballet de Lorranie och dansat i verk av bl.a Maria La Ribot, William Forsyth, Merce Cunningham och Mathilde Monnier.



Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 27 september 2018 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

109kr - 230kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad