Menu

FlamencoFredag

Stockholm

Dansens Hus - Lilla Scen
fredag, 12 oktober 2018 kl:21:00

FlamencoFredag förvandlar Dansens Hus Lilla Scen till en tablao, flamencoscen fylld av ren flamencopower. Nervkittlande stunder av improvisation möter genomarbetade kompositioner, artisterna rycks med i stämningen och tar dig in i flamencons magiska värld. Det blir lyriska gitarrsolon, djup sång – cante jondo och dans fylld med rytmer och styrka. Vi börjar med en kort introduktion till flamenco av vår presentatör, därefter kliver FlamencoFredag på scen som denna kväll samlar några av våra främsta flamencoartister! I tablaon möts sången, gitarren och dansen på lika villkor, i det improvisatoriska, interaktiva och i det levande som får håren att resa sig. Det mänskliga mötet mellan flamencoutövarna och publiken ligger i fokus! Kvällen avslutas förstås med en fin de fiesta, flamencojam.

FlamencoFredag är Stockholms ”tablao”, en flamencoscen vanlig såväl i Spanien som runt om i världen där flamenco slagit igenom. Tidigare i år tog FlamencoFredag hem priset som Årets Arrangör på den årliga Folk- och Världsmusikgalan, har hittills presenterat ett hundratal enskilda flamencoartister från såväl Norden som runt om i världen och är den enda kontinuerliga flamencoscenen i Sverige.

Med stöd av STOCKHOLMS STAD och Kulturrådet Läs mer på www.flamencofredag.se

Biljetter: Ord: 150 kr. Ungdom/Senior: 100 kr. Du kan också köpa en kombibiljett med föreställningen FLA.CO.MEN + Flamencofredag. Se vår webb för mer info.


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 12 oktober 2018 kl: 21:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

100kr - 150kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad