Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Cullberg & Deborah Hay

Dansens Hus - Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Cullberg & Deborah Hay
I höst är Cullberg tillbaka på Dansens Hus lilla scen med två verk skapade av den ikoniska koreografen DeborahHay The Match och The Man Who Grew Common in Wisdom .
En kväll – två föreställningar. I den här helkvällen med kompaniet Cullberg möter vi två verk av Deborah Hay – en av världens mest ikoniserade koreografer.
Under kommande tre år är Deborah Hay knuten till Cullberg och kommer under den perioden att skapa två nya verk för kompaniet. Kvällens två föreställningar är dock två existerande verk, båda omtalade och prisade. Varmt välkommen till en kväll där danshistoria möter 2019.

THE MATCH
För första gången sedan urpremiären 2004 visas nu The Match. Verket är en kvartett med många lager fyra olika solon som presenteras i en ny ordning varje gång – i varje föreställning står ett solo i fokus. The Match har beskrivits som ett roligt och udda verk, som ”en fascinerande och vibrerande kamp om kvickhet”.

”en underligt, märklig och obeständig meditation över upplösning som utforskar världar från det vanliga till det förvirrande med en alternerande cast av fyra karaktärer.”

THE MAN WHO GREW COMMON IN WISDOM
The Man Who Grew Common in Wisdom skapades 1986 då Deborah Hay själv dansade verket. ”Deborah Hay gör enkelhet uttrycksfull i sitt tredelade solo”, skrev The New York Times 1989. För Hay blir visdom den materiella upplevelsen av välbefinnande inom den vanliga världen..

The Match: föreställningslängd: ca 60 minuter
Paus
The Man Who Grow Common in Wisdom: 50 min.

Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-10-08 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: