18.00-19.20 Filmvisning: Sektion I, Lilla Scenen

Dansens Hus - Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bVälkommen till Stockholm Dansfilmfestival 2019! Vi firar fem år som dansfilmfestival och presenterar stolt vårt femte årliga program. I årets festival besöker vi människor, deras liv och kulturer. Vi tar del av vad dans kan betyda och hur dansen rör sig i våra liv. Filmerna kastar oss in i andra verkligheter, ibland spekulativa, ibland faktiska, och vi försätts i en reflektion kring dans och film som förenas runt det fenomen som är vårt samhälle.

18.00-19.20 FILMVISNING: Sektion I, lilla scenen/b

Festivalen börjar med fyra essentiella dansfilmer. Filmerna utforskar dansen i relation till det omgivande landskapet och miljön. Vissa utgår från ett abstrakt tema, andra utvecklar alternativa narrativ.

Linn 03:19 Lydia Touliatou GR / DK

the time it takes 11:00 Simon Fildes / Katrina McPherson GB

Traces 03:33 Nicola Hepp SE / NL

Blind Dancer 21:32 Maria Lloyd NO / BE Engelska, Ingen text.

Paus 10 min

Vi fortsätter med filmer som balanserar mellan dansfilmens periferi och mittpunkt. Kroppen är närvarande genom dess fysiska frånvaro eller genom en digital och förhöjd verklighet. Miljön står i centrum för filmerna och ger utrymme för koreografin av (den försvunna) kroppen.

On & On 05:29 Akihiko Taniguchi JP

Interstice 10:00 Andrew Thomas Huang US

Good Tiding 15:00 Sebastiano Luca Insinga IT

bTIPS!/b
22.00-23.00 MINGEL, lilla foajén
Ett tillfälle att mötas och prata!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-02 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: