19.45-20.50 Filmvisning: Sektion Ii, Lilla Scenen

Dansens Hus - Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bVälkommen till Stockholm Dansfilmfestival 2019! Vi firar fem år som dansfilmfestival och presenterar stolt vårt femte årliga program. I årets festival besöker vi människor, deras liv och kulturer. Vi tar del av vad dans kan betyda och hur dansen rör sig i våra liv. Filmerna kastar oss in i andra verkligheter, ibland spekulativa, ibland faktiska, och vi försätts i en reflektion kring dans och film som förenas runt det fenomen som är vårt samhälle.

19.45-20.50 FILMVISNING: Sektion II, lilla scenen/b

Dessa fyra filmer relaterar till varandra genom deras långsamhet och existentiella frågor. Frågor ställs från dansen och dess minnen. Tidens upplösning påminner oss om mänsklighetens skörhet.

Thing that start slowly 09:36 Anna Macdonald US

03:20 Denislav Kanev AU / DE

33 Questions 09:33 Anton Valdbauer SE / ES

Upp till dans 08:53 Sara Lindström SE

Paus 10 min

Med visuellt berättande fördjupas vi här i ett lyssnande, seende och kännande. Vi får se ett personligt och lekfullt utforskande med ytor och små platser. Sektionen kulminerar med besvärande spänning.

Blinktråd 03:37 Elinor Tollerz Bratteby SE

Cygnus 06:14 Cara Hagan / Robert Uehlin US

Sisters 15:00 Daphne Lucker / Rosita Wolkers NL

bTIPS!/b
22.00-23.00 MINGEL, lilla foajén
Ett tillfälle att mötas och prata!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-02 19:45


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: