15.00-16.15 Filmvisning: Sektion Iv, Lilla Scenen

Dansens Hus - Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bVälkommen till Stockholm Dansfilmfestival 2019! Vi firar fem år som dansfilmfestival och presenterar stolt vårt femte årliga program. I årets festival besöker vi människor, deras liv och kulturer. Vi tar del av vad dans kan betyda och hur dansen rör sig i våra liv. Filmerna kastar oss in i andra verkligheter, ibland spekulativa, ibland faktiska, och vi försätts i en reflektion kring dans och film som förenas runt det fenomen som är vårt samhälle.

15.00-16.15 FILMVISNING: Sektion IV, lilla scenen/b

I dessa filmer möter vi främmande karaktärer som påverkas av deras egendomliga miljöer. Ovanliga möten mellan natur, element och människor skapar alternativa universum.

Platform 13 13.51 Camiel Zwart / Klaus Jürgens NL / BE

I care 06.47 Elin Osjord NO

Strange Birds 06.23 Helena Franzén / Håkan Jelk SE

Iceolo 08.29 Brian Madika / Faramarz Gosheh SE

Paus 10 min

Här följer vi spåren som lämnats av människor och historien som skapats i då- och nutid. Kroppar formas, flyttas, försvinner och straffas. Staten närvarar genom dess brist på beskydd och intresse. Människor rör sig isolerat och i massor.

Anasa 04.03 Maja Zimmerlin / Thomas Delord BE / GR

Mass 12.00 Fu Le / Adrien Gontier FR

On Animals and Cleaning 07.00 Zafire Vrba SE / DE

Off 06.15 Kathryn Nusa Logan / Bita Bell US

bTIPS!/b
19.00-20.30 MINGEL och FEEDBACK, lilla foajén
Ett tillfälle att mötas och prata!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-03 15:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: