17.30-19.00 Filmvisning Och Samtal: Sektion V, Lilla Scenen

Dansens Hus - Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

bVälkommen till Stockholm Dansfilmfestival 2019! Vi firar fem år som dansfilmfestival och presenterar stolt vårt femte årliga program. I årets festival besöker vi människor, deras liv och kulturer. Vi tar del av vad dans kan betyda och hur dansen rör sig i våra liv. Filmerna kastar oss in i andra verkligheter, ibland spekulativa, ibland faktiska, och vi försätts i en reflektion kring dans och film som förenas runt det fenomen som är vårt samhälle.

17.30-19.00 FILMVISNING och SAMTAL: Sektion V, lilla scenen/b

Denna del av sektionen är tillägnad David Bloom och hans filmtrilogi “Space and sex”. Vi visar hans dansfilm Shapeshifters. Den följer fem porrskådespelare i en dansstudio som är upptagna med olika rörelseuppgifter och dansimprovisationer medan de beskriver sina yrkeserfarenhet inom porrvärlden. Fokus är på kroppen, dess begär och det sociala stigmat runt den.

Shapeshifters 21.00 David Bloom DE Engelska, Eng text.

Paus 15 min

I denna slutliga del av festivalen bjuds vi in till en reflektion om vad det innebär att titta och bli tittad på. Vem får iaktta vem och vem bestämmer vad som skall iakttas. Dessa fyra filmer hanterar frågor som rör institutionell och statlig objektifiering.

Isotropic Dreams 08.23 Andrew Champlin US / SE

Framed 04.36 Nora Lønnebotn Svendsgård NO / SE

Jah Intervention 16.00 Welket Bungué / Daniel Santos BR / GW / PT

LeDomain 02.24 Dóra Laky HU

bTIPS!/b
19.00-20.30 MINGEL och FEEDBACK, lilla foajén
Ett tillfälle att mötas och prata!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-03 17:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: