Menu

Teresia Björk & Matti Bye

Stockholm

Dansens Hus - Lilla scen
torsdag, 13 februari 2020 kl:19:00

Är du en god människa?
Dansaren/koreografen Teresia Björk och musikern/kompositören Matti Bye presenterar iInre Rum/i – en föreställning som bygger på research i ämnet godhet och de frågeställningar temat väcker.
Improvisation är ett av fundamenten för dem båda. Varje föreställning blir unik och helt förgänglig. En fri lek styrd av impulser och mod. Musiken stram, enkel, ibland romantisk – vävs ihop med koreografi. De följs åt, skiljs och möts igen.

Teresias och Mattis nära, avskalade och lyhörda samarbete på scen blir en tolkning av ämnet och möjlighet till reflektioner och frågor.

I ”Inre rum” samarbetar Teresia och Matti med författarinnan Maria Küchen, scenografen Sara Selander och fotografen Magnus Skoglöf.
Välkomna in i godhetens, koreografins och musikens tecken!

i”Varje människa är ett kalejdoskop vars rörelser får de ljusa och mörka skärvorna i hennes inre att skapa ständigt föränderliga mönster. Ont och gott rör sig i oss alla, betingar oss. Ibland bryter ett ljus igenom, en värme.
Varje mänskligt sammanhang är ett kalejdoskop där ljusa och mörka
människoskärvor skapar ständigt föränderliga mönster. Varje mänskligt
sammanhang är en rörelse. De inre rummen och de yttre betingar varandra,
förändrar varandra.
Ljuset som bryter igenom. Värmen. Att fånga den rörelsen. Ett spår av den”./i
Maria Küchen

Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: ca 50 min
Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 13 februari 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad