Menu

Late Night – Lisen Ellard/mattias Lech

Stockholm

Dansens Hus - Lilla scen
torsdag, 20 februari 2020 kl:20:00

Riter och traditioner formar, och formas, av ett samhälle.
Traditioner kan kännas som en börda. Men också ett enkelt svar på en svår situation. Speciellt de stora händelserna i livet omgärdas av seder som underlättar mötet med andra människor genom att formalisera hur vi ska bete oss.

I iFuneral/i undersöker Lisen Ellard och Mattias Lech hur specifikt förlustens riter omgärdar den händelsen som obönhörligt väntar alla människor – döden. Hur hanterar vi ceremonier kring död och förgänglighet hur ger vi det förlorade betydelse? Och vad säger dessa riter om oss som människor?

Ellard och Lech ger sorgen ett ansikte genom att undersöka den gråtande, sörjande kroppen – men tar också ett famntag om oron och sorgen i dess vidare bemärkelse ur en framtidsaspekt. Det finns sånt som många knappt vågar tänka på: åldrandet, tiden, förändring och förgänglighet. Förlusten av nära och kära, den egna döden - civilisationens undergång.

Inför jobbet med Funeral har Mattias Lech och Lisen Ellard bland annat besökt krematorium, bårhus och begravningar. Skrivit avskedsbrev, dödsmediterat, genomgått fake funerals i Sydkorea och via medium fått tekniska tips och livsråd från andra sidan.

Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 20 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad