Menu

Late Night – Anna Pehrsson

Stockholm

Dansens Hus - Lilla scen
onsdag, 26 februari 2020 kl:20:00

Genom dansarens förlopp av fall, tippande och återtagande skiftar inte bara vår gängse uppfattning om balans och balanserad, vår upplevelse av vår kropp, utan också konstformerna dans och koreografi.

Istället för att exploatera fallet, vilket exempelvis sker på aktiemarknaden, försöker Anna Pehrsson kroppsligt förstå något om positionen mellan brytpunkter. Där gråzoner vecklar ut sig, ryms det icke normativa, de utan tillhörighet.

iCrisp. Come Now we Falling/i blir en fysisk aktivering av vad det innebär att vara mellan positioner - statslös, mellan kön, döende... och sätter en vit kropp, med alla dess privilegier, i gungning till den grad det är möjligt i de institutioner de passerar. Den dansande kroppen slutar “upprätthålla” och söker sig istället mot brytpunkter för sin existens.

Kostymen görs av etablerade modedesigners Linda Nurk som tidigare arbetat för de franska haute couture-husen Chanel och Givenchy.

Föreställningslängd: ca 55 min.

Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

onsdag, 26 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad