Menu

Hagar Malin Hellkvist Sellén

Stockholm

Dansens Hus - Lilla scen
fredag, 3 april 2020 kl:19:00

Det har äntligen blivit dags för en nypremiär av Bättre folk! År 2020s version av fyra oemotståndliga karaktärer är såklart uppdaterad – och bär på både sin historia men också samtidsrelevans.

Utgångspunkten befinner sig fortfarande i det gränsland där mänskliga värderingar förhandlas. Vad är egentligen möjligt, vad är omöjligt – och var går gränsen mellan dessa två?

Kvällen bjuder på ett stycke queer scenkonst som väljer att utforska identitet och sexualitet genom normkreativa perspektiv.

vBättre folk/i hade urpremiär 2006. Ett banbrytande verk som plöjde ny mark inom det samtida koreogra?fältet. Verkets fyra karaktärer golvade dansscenen med sin envist juckande discodans, sitt gränsöverskridande könsuttryck och sitt dekonstruerande av hoppet som rörelse.

iMed stöd av Kulturrådet. Residens och turné Dansnät Sverige./i

Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: 80 min inkl paus
Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 3 april 2020 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Lilla scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad