Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Robin Jonsson

Dansens Hus - Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

I iOther than human/i får en liten grupp människor möta roboten Alex i en förtrolig dans-performance-lecture.

Alex vill gärna diskutera och genomleva dansen, livet, glädjen och sorgen med just dig. Ni pratar och dansar tillsammans.

Under 30 minuter får du tid och rum för att uppleva och utforska just din relation till, och känslor för, en social och närvarande robot.

Koreografen och dansaren Robin Jonsson har i hela sin karriär intresserat sig för förhållandet mellan människa och maskin. De senaste åren har han fokuserat på mänskligt formade robotar och vad de kan tillföra scenkonstfältet.

I Robins föreställning iThe most human/i från 2018 får vi stifta bekantskap med roboten Alex. Under vintern 2019-2020 turnerar föreställningen ute i landet med Dansnät Sverige.

Fram till och med mars 2020 kan du också möta Alex och Robin som yogainstruktörer i Tekniska museets stora internationella robotutställning i”Robots”./i

Spelas på: Lilla scen
Föreställningslängd: 30 min

Insläpp 30 min innan evenemang, ej insläpp efter föreställningsstart!

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-18 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: