Inställt!

Urban Connection - Johanna Fröjd

Dansens Hus - Lilla scenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

House, klubb och battle. Tre ord som förenar dansarna Johanna Fröjd, Ama Kyei och Mona Namér. Kliv in i deras Skiftet - en värld fri från vardag, fylld av puls, grooves och rytm.
Med förankring i house och i en anda av klubb och battle, skapar dansarna Johanna Fröjd, Ama Kyei och Mona Namér ett rum för att utforska vikten av en kollektiv rit och frågor som berör vi:et.
I föreställningen ”Skiftet” undersöker de olika uttryck och kvalitéer fri från vardaglig praxis, struktur och ordning, med utgångspunkt av puls, grooves och rytm med repetitiva cykler och klimax.
Koreografen Johanna Fröjd är baserad i Stockholm och hon arbetar framförallt med freestyledans inom housedansfältet, med utgångspunkt från klubb- och battlekontext. Där utforskar hon dans inom den sociala aspekten både konstnärligt och som pedagog. Idag arbetar hon bland annat på Åsa Folkhögskola, DOCH samt dansar i verket, ”Tillvaron” av Viktor Fröjd.
Dansarna Ama Kyei och Mona Namér har lång erfarenhet inom fältet. De har båda dans- och utbildningsbakgrund från bland annat Åsa Folkhögskola, DOCH och Broadway Dance Center. De arbetar inom streetdansfältet och är aktiva inom battle och klubbkultur, vilket är det som förenar alla tre dansarna i verket.
Musiken i verket har skapats av ljuddesignern Diane Assari som tillsammans med dansarna improviserade fram dans till olika houselåtar.
– Vi har använt oss av hela house låtar, av samples, plockat ut exemplevis brus från låtarna som sätts i nya kontexter. Lager på lager av puls groove, rytm och brus.

Föreställningslängd: ca 45 min
I föreställningen förekommer rök och hög musik.

Koreografi
Johanna Fröjd
Dansare
Ama Kyei, Mona Namér och Johanna Fröjd
Scenografi
Gloria Hao
Musik
Diane Assiri
Med stöd från
Riksteatern, Västmanlandsmusiken, Sala Kommun, Camelonterna, Kulturrådet

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-12-04 18:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: