Menu

Mette Ingvartsen

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
fredag, 21 oktober 2016 kl:19:00

Mette Ingvartsen:7 Pleasures

HON FORSKAR OM LUST

Tolv nakna dansare. Sju expeditioner in i ämnet lust. I Mette Ingvartsens verk 7 Pleasures blir lusten ett forskningsobjekt och sexualiteten prövas mot materia. Dansarna smälter samman i en enda lång rörelse av hud, kroppsdelar och närhet.

I 7 pleasures låter den danska koreografen Mette Ingvartsen sina dansare utforska varianter av nakenhet och sexualitet. Här handlar det om begrepp som njutning och lust. Mette ställer massan mot individen, objektet mot den egna kroppen. Dansarna arbetar med förnimmelser av njutning. De smälter ihop i en lång sensuell rörelse. En utforskande resa genom huden, organ, rörelser och upplösandet av gränser. Dansarna vibrerar i en ansiktslös organisk massa av kroppsdelar. Nakenhet och närhet är explicit utan att vara pornografisk.

Mettes koreografi dissekerar hur vi ser på och upplever njutning och lust. Via sju ideér och koncept arbetar dansarna med att bena ut, erfara och redovisa. Den övergripande frågan som ställs är; Hur förvandlar njutning våra kroppar? Hur påverkas material och miljöer? I svaret av Mette Ingvartsens mångbottnade verk blir njutning en perceptuell och politisk fråga.

Åldersgräns 15 år.

EFTERSNACK
Samtal med Mette Ingvartsen och Maria Lind, konstnärlig ledare för Tensta konsthall.
21 okt

MER AV METTE
Se 69 positions på MDT i Stockholm.
16 & 18 okt

Mette Ingvartsen
Den danska koreografen Mette Ingvartsen besöker Stockholm med 7 pleasures som ingår i en serie
verk som kallas The Red Pieces. Det första 69 positions ifrågasätter gränserna mellan det privata och
offentliga rummet, genom att bokstavligen placera den nakna kroppen i mitt ibland publiken. Mette
är doktorand vid Institutionen för dans på Stockholms Konstnärliga Högskola och kommer under hösten också att presentera sin forskning där.

Föreställningslängd: ca 1 tim 40 min,ingen paus

Läs mer på www.dansenshus.se


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 21 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

157kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad