Menu

Cirkus Cirkör - Limits

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
söndag, 8 januari 2017 kl:15:00

Rekommenderas från 10 år
Lägsta ålder i salong 5 år
Cirkus Cirkör:Limits

Stark scenpoesi, hisnande cirkusnummer och livemusik. Gränsöverskridarna i Cirkus Cirkör är tillbaka på Dansens Hus!

När kan en begränsning bli en möjlighet? På klassiskt Cirkörmanér vänder Limits upp och ner på perspektiven. Med kraft, möjlighetsfokus och uppkäftigt engagemang balanseras en värld av flykt och migration mot artisternas personliga gränser. Det är svårt att överskrida gränser utan stunder av kaos och oordning men dagens läge kräver nya grepp. Limits är en uppmaning att sträcka sig utanför vardagens skyddande bubbla; att inte tryggt observera omvärlden utan att sträcka sig ut i det okända. Allt är möjligt!



För idé och regi står Tilde Björfors, Cirkus Cirkörs grundare och konstnärliga ledare samt regissör till stora succéer som Inside Out, Wear it like a crown, Knitting Peace och senast Borders.
Den folkinspirerade musiken görs av Samuel Looptok Andersson som komponerat musiken bl.a. Knitting Peace som visades på Dansens Hus 2013.

I rollistan till Limits märks de guldvinnande språngbrädeartisterna Anton Graaf och Einar Kling-Odencrants, kautschukartisten Manda Rydman som bland annat setts i Wear it like a crown samt parakrobaten/jonglören Peter Åberg och hans luftakrobatpartner Saara Ahola.

Föreställningslängd: ca 2 tim 20 min, inkl paus

Rekommenderas från 10 år.
Rullstolsplatser bokas endast på Dansens Hus eller via 08-508 990 90, vardagar mellan kl 16.00–18.00.

Läs mer på www.dansenshus.se


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

söndag, 8 januari 2017 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

275kr - 420kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad