Menu

Emelie ”EMPO” Enlund

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
torsdag, 13 april 2017 kl:19:00

Emelie ”EMPO” Enlund (SWE)
We Love Holocene IV

Emelie Enlund från kollektivet JUCK är tillbaka på Dansens Hus! Nu med en egen föreställning om människans relation till klimatkrisen.

We Love Holocene är ett performanceprojekt skapat av dansaren och koreografen Emelie Enlund. Med element från streetdance, filosofi och historia har projektet sökt efter en idévärld som kan ge oss nya vägar framåt – mot inre och yttre hållbarhet.

Föreställningen blir en existentiell resa som utspelar sig i dåtiden, nutiden och framtiden. Här möts hopp, drömmar, ekologisk kollaps och ett förslag om att lägga den egna kapitalistiska identiteten åt sidan för en stund och möjligen upptäcka vad som finns kvar. En riktigt bad, goody bag att ta med sig hem i vårnatten.

Publiken kommer röra sig genom scenrummet under föreställningens gång. Välkommen med på en spännande och poetisk resa!

Föreställningen presenteras på vår stora scen och all publik kommer att sitta uppe på scenen. Om Emelie

Emelie Empo Enlunds fält är streetdance och performance. Dansens Hus publik såg henne första gången under festivalen Urban Connection 2014 där hon premiärvisade sin helaftonsföreställning ”CAUSES”. 2015 kom hon tillbaka till festivalen med sitt kollektiv JUCK och gjorde stor succé. Under hösten har Empo varit Konstnärsnämndens stipendiat vid Uferstudios i Berlin där hon jobbat fram föreställningen ”We Love Holocene”. Hon är även en av deltagarna i det internationella konstnärsprojektet ”The Dark Mountain Project” som utforskar konstens roll i klimatkrisens tid.

Med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet & Uferstudios Berlin

Vad är Holocene?

Holocene är den geologiska epok som startade för ungefär 12 000 år sedan och som jorden befunnit sig i fram till idag. Enligt geologerna kommer jorden nu snart att träda in i en nu epok; Antropocen. Denna fas innebär att människan är den största faktorn för påverkan av klimat och geologi. De spår vi lämnar efter oss kommer för alltid att finnas i jordens avlagringar med spår av fossila bränslen, främmande ämnen som plast och kemikalier samt en mängd spår av utdöende arter växter och djur.

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 13 april 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

122kr - 230kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad