Menu

Gunilla Heilborn - The Wonderful and the Ordinary

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
fredag, 27 oktober 2017 kl:19:00

Föreställningen ges på engelska

Varför är vissa minnen så starka och skarpa, medan andra bara glöms bort. Och är det sant att vi minns det vackra och extrema mer än det ordinärt vardagliga?

Allt sedan antikens dagar har människor använt sig av diverse metoder för att förbättra sitt minne, t ex genom att ta en alldaglig historia och återberätta den i spektakulära, vackra eller våldsamma bilder. Allt för att historien skulle fastna bättre i minnet. Och det fungerade förmodligen, eftersom de flesta av oss minns det fantastiska och omskakande bättre än det ordinära. Men varför är vissa minnen så starka och skarpa, medan andra bara glöms bort?

Och hur ska vi göra, vi som är trötta på extravaganta händelser? Vi som hellre vistas bland de små och oviktiga detaljerna, som vädrets växlingar förra sommaren, färgen på hundarna vi passerar och priset på sparris i maj. Vilka bilder ska vi använda oss av för att komma ihåg det vi vill minnas?

Gunilla Heilborn är känd för sina egensinniga föreställningar som blandar dans, det skrivna ordet och visuellt material. Nu är hon tillbaka på Dansens Hus, den här gången på vår stora scen. I The Wonderful and the Ordinary vandrar två dansare och tre skådespelare runt i minnenas palats på jakt efter det lågmält storslagna.

Föreställningen är ett samarbete mellan Gunilla Heilborn och den österrikiska teatergruppen Theater Im Bahnhof

Längd: ca 65 min (utan paus)
Spelas på: Stora scenen

Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

fredag, 27 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

157kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad