Menu

Zero Visibility Corp.

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
torsdag, 22 mars 2018 kl:19:00

Zero Visibility Corp ”Again”

Sju suveräna dansare och symfonisk elektro i en visuellt stark föreställning om människornas upprepade strävan efter att känna sig levande, om att bli sedda och att känna sig värdefulla. En maffig helhetsupplevelse av norska Zero Visibility Corp

Eftertraktade koreografen Ina Christel Johannessen, sju suveräna dansare, musik för symfoniorkester och en ljudkonstnär med ett unikt instrument. Tillsammans blir det AGAIN – en storslagen kväll där elektro möter kraftfulla dansare och en böljande scenbild.

Som så ofta i Ina Christel Johannessens verk kretsar frågorna kring livets motsättningar. Närhet och distans. Styrka och skörhet. Tillsammans med framlidne kompositören Marcus Fjellström har hon i AGAIN skapat ett stort symfoniskt dansverk. Det brusar, gnistrar och sprakar i Fjellströms klanger som skapar ett ljudlandskap med intensiv atmosfär.

Dansarna är valda med ett stort spann i fråga om ålder och erfarenhet. De balanserar Ina Christels koreografi i det komplexa samspelet mellan orkester, rörelse och visuell scenbild. Klänningar och kostymer i svart och vitt tar orkesterns estetiska uttryck upp på scenen. Som kontrast – en flexibel scenfond av böljande wellpapp.

AGAIN, är strukturerad i fyra satser:

AGAIN
come again
again and a gain
and again…it might not happen…

Again hade urpremiär på NorrlandsOperan den 30 november 2012. Den har därefter presenterats på turné i Europa och kommer nu till Dansens Hus innan de fortsätter till Kanada.

INA CHRISTEL JOHANNESSEN

Ina Christel Johannessen är en pionjär och en av norsk samtidsdans allra största namn
1996 grundade hon Zero Visibility Corp som har sin bas i Oslo. Sedan kompaniet fick sitt internationella genombrott 2003 med ”its only a rehearsal” har de turnerat världen över.
Johannessen är utbildad dansare och koreograf vid Konsthögskolan i Oslo där hon också undervisar.
Hon har koreograferat för bland annat Nationalteatern i Oslo, CCDC Hong Kong, Kungliga Operan i Stockholm, Göteborgsoperan, Cullbergbaletten och Helsinki City Dance Company.
Hon har också under många år samarbete med det norska nationalkompaniet Carte Blanche och skapat hela 14 helaftonsföreställningar för kompaniet.
De senaste åren har hon också haft uppdrag för bland annat Kulturhuset Stadsteater. Där har hon dels samarbetat med koreograferna Kenneth Kvarnström och Örjan Andersson i ”Piano piano”, dels visat det egna verket ”Come back to see us”.

MARCUS FJELLSTRÖM

Kompositören Marcus Fjellström (1979-2017) multimediaartist som skapade både orkestral och elektronisk musik. Marcus komponerade för Svenska Kungliga Baletten, Scottish Chamber Orchestra och en mängd etablerade ensembler, solister, konstnärer och filmskapare.
Musiken till föreställningen ”Again” är specialkomponerad i nära samarbete med Ina Christel Johannessen.
– Min musik är ganska gestisk och bygger på energiflöden och estetiska gestalter. Jag brukar undvika melodier i mitt komponerande eftersom jag hellre eftersträvar en känsla av tillstånd snarare än ett konventionellt musikaliskt förlopp. Jag tror att min musik kan ge dansen ett slags eget utrymme som gör att den inte konkurrerar så mycket med åskådarens direkta fokus.


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 22 mars 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

157kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad