Menu

Fredrik Benke Rydmans Nötknäpparen

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
lördag, 17 mars 2018 kl:15:00

Fredrik Benke Rydmans NÖTKNÄPPAREN

Den lilla flickan Clara har lämnats ensam att bo på en soptipp medan hennes föräldrar tigger på gatorna i ett rikt, främmande land. I Fredrik Rydmans version av den klassiska baletten Nötknäpparen möter Clara en vacker balettprins, smutsiga råttor, smaskiga godisfigurer, en nötknäppare med rnb i hörlurarna och en organhandlare på jakt efter ett ungt hjärta att sälja till en sjuk man. Med breaking, hiphop, balett och visuella effekter till nyskriven musik av bland andra Danny Saucedo och Anna Ternheim blandat med de mest kända partierna från Tjajkovskijs musik, förs publiken med i en otrolig saga. Ibland skrämmande lik verkligheten...

Koreografen Fredrik Benke Rydman var en av medlemmarna i den framgångsrika dansgruppen Bounce. Hans omtalade version av Svansjön har turnerat över hela Europa och setts av 250 000 personer. Nu är han tillbaka med en egen tolkning av en annan dansklassiker - Nötknäpparen.

Detta är en föreställning som passar hela familjen (från 5 år)


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

lördag, 17 mars 2018 kl: 15:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

395kr - 595kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad