Menu

Skånes Dansteater

Stockholm

Dansens Hus - Stora Scen
torsdag, 19 april 2018 kl:19:00

Ett medryckande möte mellan traditionell musik från Mellanöstern och nyskapad koreografi.

”Nayrab” betyder slättmark på syrianska och är även namnet på den by i Syrien där föreställningens kompositör, Malmömusikern Tarek Alhadj, föddes. Hans musik bär en hel regions poesi och spelas live på scenen.

En musikalisk dansresa där nio dansare kastar sig ut i dansstilen FuittFuitt. En dansad motståndsanda, en flödande rörelse som vägrar låta sig hejdas. De låter instinkterna styra och böljar fram till musiken i en lyrisk trans. Nayrab vill inspirera vårt sätt att leva och ger dig en pulserande upplevelse som känns långt ut i salongens stolsrader


MER OM: LAURENCE YADI & NICOLAS CANTILLON

Sedan grundandet av Compagnie 7273 (2003) har Laurence Yadi och Nicolas Cantillon utvecklat en dansstil där kroppen flödar i en oändlig rörelse. De inspireras av det arabiska musiksystemet maqam. Maqam tillåter en musiker att spela även mellan noterna och öppnar upp för ett eget uttryck. Koreograferna egna dansstil FuittFuitt överför denna teknik till kroppen och skapar rörelser som vävs in i varandra i en böljande och hypnotisk dans.

Laurence Yadi och Nicolas Cantillon är baserade Schweiz och har skapat en mängd verk, flera av de har turnerat internationellt (Asien, USA, Europa, Mellanöstern, Nordafrika och Ryssland). Duon har vunnit flera utmärkelser bland annat the Swiss Prize for Dance and Choreography och the Fondation Liecht i for the Arts.


OM SKÅNES DANSTEATER

På sensommaren 1995 slog Skånes Dansteater för första gången upp sina portar som fristående danskompani. Kompaniet är idag Sveriges största fristående dansinstitution. Verksamheten har två huvudmän: Region Skåne och Malmö stad, och får också bidrag från Statens kulturråd.
Kompaniet spelar ofta vid sin egen scen Dockan med såväl helaftonsföreställningar som kortare verk. De gästspelar också regelbundet i hela Skåne och har lång erfarenhet av nationell och internationell turnéverksamhet.
Sedan 2007 leds kompaniet av Åsa Söderberg som konstnärlig ledare och VD


Dansens Hus är Sveriges största gästspelscen för dans. Vi presenterar samtida dans från hela världen och Sverige. På våra två scener kan du nästan varje vecka se en ny dansföreställning.

Dansens Hus invigdes 1991 och verkar aktivt för att stärka den samtida dansens roll i Sverige. Förutom att visa dansföreställningar och liknande scenkonst arrangerar vi seminarier, föreläsningar, workshops, barnaktiviteter och utställningar.

Våra två scener ligger i Folkets Hus vid Norra Bantorget i centrala Stockholm. Från Centralstationen är det ca tio minuters promenad.

Datum / Tid

torsdag, 19 april 2018 kl: 19:00

Plats

Stockholm, Dansens Hus - Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

109kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad